Theaterfestival Boulevard is ook een zoektocht naar wat mensen bindt

Van donderdag 4 augustus tot en met zondag 14 augustus staat ’s-Hertogenbosch weer in het teken van theaterfestival Boulevard. Vanwege werkzaamheden op de Parade is ook dit jaar het Zuiderpark het festivalhart, maar op het plein bij de St. Jan staat weer wel het BLVD Theater. Ook zijn er activiteiten op aparte locaties. 

Het programma van de 38e editie omvat ongeveer honderdtwintig uiteenlopende voorstellingen, optredens, acts en kunstvormen die niet in een hokje zijn te plaatsen. Na twee coronajaren is er weer het vertrouwde Boulevard: een mix van dans, muziek, performances, (muziek)theater en gezelligheid. Ongeveer 750 artiesten verlenen hun medewerking, uit binnen- en buitenland. 

Theaterfestival Boulevard in 2021, Zuiderpark. Foto > Jean Philipse

Maar theaterfestival Boulevard wil meer zijn dan een podium voor creatieve geesten, het is ook een evenement met een boodschap. Het motto is dit jaar ‘Come Together, Right Now’, ontleend aan het gelijknamige nummer van The Beatles uit 1969. Want de organisatie van Boulevard vindt dat de samenleving aan het verbrokkelen is. ‘Het is hoog tijd om naar sporen van gezamenlijkheid te zoeken. Niet in ons eentje, maar met anderen. Voorbij argwaan, aannames en al te stellige overtuigingen. Kunstenaars helpen je op weg. Ze laten zien wat we delen, ook in wankele tijden: leven, liefde, dood en verlangen naar zorg.’
Elke dag is er een gesprek over een actueel onderwerp. Onder leiding van Vincent Wijlhuizen of Jowi Schmitz wisselen een theater- of dansmaker van Boulevard 2022 en een externe expert met elkaar van gedachten. 

Een greep uit het programma:  Schweigman & Dox, Ben Duke, Berlin, Joseph Toonga, Bo Tarenskeen, Steffen Morrison, Eva Line de Boer, Rightaboutnow Inc., Bart van de Woestijne, Selma Selman, Ultima Vez, Mayday/Mélanie Demers, Schippers & Van Gucht, the100hands, Theater Artemis/Keimpe de Jong en Circumstances/Piet van Dyckete. Het programma is gevarieerd en biedt voor jong en oud wat wils. Een deel van de voorstellingen is gratis en ook voor een bezoek aan het Zuiderpark en de Parade is geen ticket nodig. 

www.festivalboulevard.nl

Lees ook op Brabant Cultureel:
Theaterfestival Boulevard keert gedeeltelijk terug op de Parade
‘Corona-editie’ Theaterfestival Boulevard vermaakte 65.000 bezoekers
Fraai bladerboek portretteert de Boulevard als een theaterfestival tussen braderie en broedplaats
Coronavirus maakt theaterfestival Boulevard onzichtbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *