‘Corona-editie’ Theaterfestival Boulevard vermaakte 65.000 bezoekers

De organisatie van Theaterfestival Boulevard ’s-Hertogenbosch kijkt tevreden terug op de ‘corona-editie’, die plaatsvond van 5 tot en met 22 augustus 2021. Vanwege de pandemie moest rekening worden gehouden met beperkende maatregelen zoals de onderlinge afstand tussen bezoekers van anderhalve meter. De bezoekcapaciteit kon daardoor niet ten volle worden benut. Bovendien had het theaterfestival te kampen met sterk wisselvallig weer.

Ongeveer 65.000 bezoekers woonden een voorstelling of concert bij. Weliswaar waren er dat aanzienlijk minder dan in het laatste gewone festivaljaar 2019, toen 140.000 mensen Boulevard bezochten, maar gezien de moeilijke omstandigheden een bijzondere prestatie. Er werden ongeveer 37.000 kaartjes verkocht voor voorstellingen waar een ticket voor vereist was, tegen 60.000 kaarten in 2019. 

Het festivalhart van Theater Boulevard was in 2021 in het Zuiderpark, in plaats van op de Parade van Den Bosch. Foto > Jean Philipse

Het aantal producties lag bij deze 37e editie, met als motto ‘Hack the horizon’ niettemin iets hoger dan in 2019, namelijk 120 tegen 118. Er waren ruim dertig festivallocaties in en om de stad. Het hart van het festival was deze zomer vanwege de  omstandigheden tijdelijk in het Zuiderpark, in plaats van op de Parade. Het festival bood ook onderdak aan voorstellingen van het Bossche Festival Cement en November Music, die vanwege de pandemie eerder geen doorgang konden vinden.  Op basis van reacties van publiek en pers concludeert de organisatie dat het programma artistiek gezien van een hoog niveau was. (red.)

Foto boven > Joep Eijkens

Lees ook op Brabant Cultureel:
Theaterfestival Boulevard pakt groots uit in het Zuiderpark in ’s-Hertogenbosch
‘Homemade’ authentiek theaterstuk over waar je je als mens thuis voelt

Fraai bladerboek portretteert de Boulevard als een theaterfestival tussen braderie en broedplaats

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *