Docufilm ‘20 Days in Mariupol’ in De Cacaofabriek Helmond

In het kader van de World Press Photo-tentoonstelling is op zondagmiddag 10 maart 2024 om 16.00 uur de docufilm ‘20 Days In Mariupol’ te zien in De Cacaofabriek Helmond. De wrede en bloederige beelden van de talloze doden en gewonden door bombardementen en beschietingen in de door de Russen belegerde Oekraïense havenstad Marioepol gingen in maart 2022 de wereld over, mede dankzij het werk van de Oekraïense AP-journalist Mstyslav Chernov. Met veel moeite wist hij schokkende en inmiddels iconische beelden vanuit de van internet en elektriciteit verstoken stad te versturen. Daaronder die van de zwangere vrouw die op een brancard uit een gebombardeerde kraamkliniek wordt gedragen. Dat beeld werd World Press Photo van het jaar.

Wie de World Press Photo tentoonstelling 2023 heeft gemist, kan nog tot en met 24 maart 2024 terecht in De Cacaofabriek Helmond. Aansluitend op de World Press Photo of the Year 2023 ‘Mariupol Maternity Hospital Luchtaanval’ door Evgeniy Maloletka, is in de Lichtstraat de expositie ‘Feel what I Feel – my War of Emotions’ van kunstenaar Sofia Shilova te zien, tot en met vrijdag 5 april 2024. Shilova vluchtte uit Oekraïne en verwerkt haar gevoelens in schilderijen. De Lichtstraat is de verbindingsweg tussen de foyer en de expositieruimtes. 

Ook staan er in totaal tachtig rondleidingen voor ruim tweeduizend leerlingen gepland. (avda)

World Press Photo 2023 > Cacaofabriek > Helmond. Geopend van maandag tot en met vrijdag, 13.00 – 18.00 uur; zaterdag & zondag 10.00 – 18.00 uur.

World Press Photo 2023, nu te zien in Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *