World Press Photo te zien in De Cacaofabriek 

World Press Photo is van 24 februari tot en met 24 maart 2024 weer te zien in De Cacaofabriek Helmond. Het betreft de beste journalistieke foto’s en documentaire fotografie van het jaar 2023. Dankzij een samenwerking met lokale onderwijspartners en sponsoring kan er een educatief programma voor scholieren worden gekoppeld aan de expositie. Door gratis toegang voor iedereen hoopt men bovendien zoveel mogelijk mensen in alle leeftijden uit de regio te trekken.

‘Home for the Golden Gays’ > fotoserie van Hannah Reyes Morales, New York Times. Dit is Al Enriquez (86). Meer foto’s uit deze serie zijn hier te zien.

De wereld verbinden met verhalen die ertoe doen: dat is het doel van de World Press Photo Foundation. Vrijheid van meningsuiting en persvrijheid is nog steeds niet overal en voor iedereen vanzelfsprekend. Dat blijkt als voor de eerste keer een World Press Photo-tentoonstelling in Europa te maken krijgt met censuur. De directeur van het Nationaal Museum in Hongarije werd ontslagen nadat bleek dat in de World Press Photo Exhibition 2023 een serie over ‘The Golden Gays’ is te zien. Het is in Hongarije verboden om minderjarigen bloot te stellen aan beelden over homoseksualiteit.

De Cacaofabriek in Helmond. Foto > Musuk Nolte, Bertha Foundation

De vierentwintig winnaars in diverse categorieën die verhalen beslaan vanuit de frontlinies van conflict, cultuur, identiteit, migratie, herinneringen aan verloren verleden en glimpen van nabije en verre toekomst, zijn geselecteerd uit meer dan zestigduizend inzendingen door 3.752 deelnemers uit 127 landen. De tentoonstelling is te zien in ruim zestig steden. (avda)

World Press Photo 2023, van 24 februari tot en met 24 maart 2024 in De Cacaofabriek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *