Theaterfestival Boulevard pakt uit met meer dan honderd culturele activiteiten

Het Zuiderpark is ook dit jaar weer het hart van Theaterfestival Boulevard in ’s-Hertogenbosch. Maar ook op de Parade en op andere locaties in en om de stad zijn er optredens. Het festival, dat deels gratis is, vindt dit jaar plaats van donderdag 3 augustus tot en met zondag 13 augustus en is gericht op zowel kinderen als volwassenen. Het programma bestaat uit meer dan honderd voorstellingen, concerten en andere activiteiten op het gebied van theater, dans, muziek(theater) en interdisciplinaire kunstvormen.

Uit dit grote aanbod een keuze maken, is voor veel bezoekers een opgave. Daarom introduceert de organisatie dit jaar een overzichtelijk blokkenschema. Door middel van filters kan de bezoeker nagaan welke onderdelen van het programma aansluiten bij zijn of haar interesse. Er is ook een optie om te kiezen voor Brabantse artiesten of kunstenaars.

Theaterfestival Boulevard speelt zich deels af op de Parade in ‘s-Hertogenbosch. Foto > Jean Philipse

Om enkele voorbeelden te noemen: Schippers&VanGucht uit Breda bouwen een drieënhalve meter hoge, vijftien meter lange en drie meter brede video-installatie met de titel ODE. Het gebeuren speelt zich af in de Militaire Rijnbaan en de bezoeker maakt een reis door bijzondere ruimtes vol verrassingen.

Componist/singer-songwriter Helge Slikker en theatermaker Madeleine Matzer vieren 12,5 jaar samenwerking met When I’m with you, een theaterconcert van het Bossche gezelschap. Op de Boulevard staat ook Het Zuidelijk Toneel/Club Gewalt met de voorstelling Fünf, sechs, alles Flex, die eerder ook te zien was op de Parade in Eindhoven.

Een opvallende activiteit is de Aanhaak Fanfare onder leiding van stadscomponist Bart van Dongen. Tijdens het festival wordt de compositie ‘Bossche Klanken’ ontwikkeld en iedereen die maar wil, kan daar op een of andere manier een bijdrage aanleveren. Op de laatste festivaldag is dan de Grande Finale.

The Weight of Water: Spectaculaire mix van dans en acrobatiek.

Panama Pictures/Bosch Parade staat met de voorstelling The Weight of Water, een mix van dans en circus, op het Engelermeer. Centraal staat de varende trap ‘Triomf’ van beeldend kunstenaar en architect Rob van Dam, die eerder te zien was in de varende Bosch Parade. In het Engelermeer drijft een plateau met daarop componist en muzikant Davide Bellotta en zangeres en trompettist iET.

Na twee coronajaren had Theaterfestival Boulevard vorig jaar weer een normale programmering. Het evenement trok toen tachtigduizend bezoekers waarvan bijna de helft een betaald programmaonderdeel bijwoonde. (en)

www.festivalboulevard.nl

Lees hier wat Brabant Cultureel eerder publiceerde over Theaterfestival Boulevard
Kluchtige Paradevoorstelling van Het Zuidelijk Toneel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *