Mini-editie van kinderfestival BRIK in Breda

Om de twee jaar vindt in de binnenstad van Breda BRIK plaats, het Brabants Internationaal Kinderfestival. Volgens planning zou in 2024  jaar de zevende editie op het programma staan, maar er is voor gekozen om in het ‘tussenjaar’ een mini-variant van BRIK op te zetten. 

Op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 juni zijn er op diverse locaties voorstellingen van vier gezelschappen. Te weten dansgezelschap de Stilte uit Breda, La Baracca uit Gent, Théâtre La Guimbarde uit Charleroi en Frisse Oren uit Utrecht. Van de Stilte gaat tijdens het festival een nieuwe voorstelling in première Voor de Draad ermee. Bovendien wordt door het Bredase gezelschap voor de laatste keer Mankind opgevoerd. Deze goed ontvangen voorstelling ging 4,5 jaar geleden in première en is zeventig keer opgevoerd. Mankind is tijdens het BRIK festival twee keer te zien in de Grote Kerk. De andere voorstellingen zijn afwisselend in het Chassé Theater en het eigen theater van de Stilte. 

De dansers Pilvi Kuronen en Gianmarco Stefanelli in de voorstelling ‘Voor de draad ermee’ van dansgezelschap de Stilte. Foto > Hans Gerritsen

Elke voorstelling kent een eigen leeftijdscategorie, Frisse Oren speelt bijvoorbeeld voor kinderen van half jaar tot twee jaar. Het is vooral bewegingstheater, er wordt niet of nauwelijks gesproken dus taal hoeft geen belemmering te zijn. Uitgangspunt van het festival is om kwaliteitsvoorstellingen te programmeren die passen bij de uitgangspunten: de kinderfantasie prikkelen en ruimte laten voor eigen interpretatie. (en)

Het programma van BRIK festival 2023

Lees meer in Brabant Cultureel over het BRIK festival:
Spetterend begin van uniek internationaal kinderfestival BRIK [2022]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *