Stichting De tandeloze tijd bundelt feuilleton van A.F.Th. van der Heijden in boekvorm

In 2016 schreef A.F.Th. van der Heijden een feuilleton in zestig delen in de NRC onder de titel President Tsaar op Obama Beach. Speciaal voor NRC-lezers werd het feuilleton toen ook in boekvorm uitgegeven. Stichting De tandeloze tijd heeft nu van de schrijver toestemming gekregen om het feuilleton ook te publiceren. Daarmee komt het boek voor een groter lezerspubliek bereikbaar.

Het verhaal speelt zich af in Oekraïne en in Rusland en is geïnspireerd op het neerschieten van het passagiersvliegtuig MH17. Twee jaar later publiceerde Van der Heijden Mooi doodliggen, een roman die zich eveneens in die landen afspeelt. Met daarin opnieuw een rol voor de Russisch gezinde ex-president van Oekraïne Poresjenko, puissant rijk geworden als chocoladefabrikant.

De nieuwe uitgave van President Tsaar op Obama Beach wordt gecombineerd met een bijdrage van taalkundige Marc van Oostendorp. Hij volgde indertijd de publicatie van het feuilleton op de voet en noteerde zijn bevinden onder de titel Oedipus afgericht.

Oekraiens

In een brief aan Stichting De tandeloze tijd schrijft Van der Heijden dat Mooi doodliggen in het Oekraïens vertaald zou worden, maar dat de productie stilligt doordat het mannelijke personeel van de uitgeverij naar het front is vertrokken om de Russen te bevechten. De Amsterdamse productiemaatschappij Revolver heeft een optie op de verfilming van Mooi doodliggen in combinatie met President Tsaar. ‘Ik vrees dat ook dat project, voor een deel te draaien in Kyiv, door de oorlog stil is komen te liggen’, aldus Van der Heijden.

Het boek (hardcover, 240 pagina’s) is te bestellen op de website van Stichting De tandeloze tijd voor een bedrag van twintig euro, exclusief verzendkosten. Daarnaast is het mogelijk om bij aanschaf vijf euro te doneren aan Oekraïne, waar Stichting De tandeloze tijd dan nog eens vijf euro bij doet. (en)

www.afthvanderheijden.info

Lees ook op Brabant Cultureel:
Scheepsramp in de tandeloze tijd, ‘Stultifera Navis’ van A.F.Th. van der Heijden
Nieuwe roman van A.F.Th. van der Heijden een hogere vorm van lesbische erotiek
Brands’ levenswerk van het levenswerk van A.F.Th. van der Heijden
Website over A.F.Th. van der Heijden: werk in uitvoering

Reacties (4)

  1. Math M. Willems schreef:

    Ik wil het nieuwe boek van Adri vd Heijden bestellen.

  2. Bert Freriks schreef:

    Bestellen via de website lukt niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *