Website over A.F.Th. van der Heijden: werk in uitvoering

Ruim eeen maand staat de website die gewijd is aan leven en werk van A.F.Th. van der Heijden online. Maar nog lang niet al het materiaal over de in Geldrop geboren schrijver is op deze plek te raadplegen.

‘Deze site is nog niet klaar – en omdat er zoveel materiaal te vinden is, en er nog veel boeken op stapel staan, is het de vraag of het wel ooit gaat lukken…’, laat de redactie op de site weten. Dagelijks wordt informatie aan de site toegevoegd; teksten en foto’s komen overal vandaan. Wie de website bezoekt, ziet dat die nog flink in de steigers staat. Met andere woorden, het gaat hier om werk in uitvoering.

Deze website over Van der Heijden is het resultaat van een collectief van vrijwilligers, met name Wim Voets, Jan Brands en Robert Hempelman. Van Jan Brands verscheen eerder dit najaar Mijlpalen en milimeterwerk, een bibliografie ter ere van de zeventigste verjaardag van Van der Heijden. Deze bibliografie ontbeert een register, maar daar is nu in voorzien. Op de website zijn zowel een personen- als een zakenregister te vinden.
De bedoeling is dat de website ook het trefpunt wordt van een community van liefhebbers, geïnteresseerden, experts en verzamelaars van de boeken van Adri, zoals zijn voornaam luidt. Ook wil de Stichting de Tandeloze Tijd, de organisatie achter de community, seminars, boekbesprekingen, introducties en dergelijke gaan verzorgen en informatie verzamelen.

Van der Heijden (Geldrop, 1951) is zelf niet actief betrokken bij de website. Sinds het verkeersongeluk op Eerste Pinksterdag 2010, waarbij hun zoon Tonio tragisch om het leven kwam, leidt hij samen met zijn vrouw Mirjam Rotenstreich (1959) een teruggetrokken bestaan. Beiden wijden zich nog vrijwel uitsluitend aan het schrijven. Hun herinneringen aan hun zoon verwoorden zij in hun boeken en andere geschriften. Van der Heijden schreef bijvoorbeeld de requiemroman Tonio, een boek dat later ook verfilmd werd. (en)

Foto boven > screenshot uit reportage van EDtv over bezoek A.F.Th. van der Heijden aan zijn geboorteplaats Geldrop, 2017

www.afthvanderheijden.info

Lees ook op Brabant Cultureel:
De toekomst van het A.F.Th. van der Heijden Huis staat op losse schroeven
Brands’ levenswerk van het levenswerk van A.F.Th. van der Heijden
Nieuwe roman van A.F.Th. van der Heijden een hogere vorm van lesbische erotiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *