Sarah Moeremans volgt Piet Menu op als artistiek directeur van HZT

Sarah Moeremans (1979) volgt Piet Menu op als artistiek directeur van Het Zuidelijk Toneel (HZT). De feitelijke wisseling van de wacht is overigens pas in 2025. Voor Moeremans is Het Zuidelijk Toneel geen onbekend gezelschap. Zij is sinds 2021 een vaste regisseur en co-artistiek leider. Ze tekende bijvoorbeeld voor de regie van de door critici goed ontvangen voorstelling Shut Up And Play With Me.

De aankomende directeur volgde de acteursopleiding bij studio Herman Teirlinck en de regieopleiding aan de Theaterschool in Amsterdam. Sinds haar afstuderen werkte zij met diverse theatergezelschappen. Van 2012 tot 2017 maakte ze deel uit van het plug&play collectief Moeremans&Sons. Van 2013 tot 2016 was ze tevens huisregisseur bij het Noord Nederlands Toneel. Daarna werd zij tot 2021 huisregisseur en deel van de artistieke staf van Toneelgroep Oostpool.

Sarah Moeremans. Foto’s > Sofie Knijff

Over haar benoeming zegt Moeremans: “Het Zuidelijk Toneel heeft een ronkend verleden en een bruisend heden. Die combinatie is mega inspirerend voor de toekomst. Ik heb enorm veel zin om het volgende avontuur van dit gezelschap in Brabantstad, en ver daarbuiten, mee te mogen gaan schrijven. In dat hoofdstuk wil Het Zuidelijk Toneel een voortrekkersrol spelen wat betreft duurzaamheid, zowel voor mens als materie, en gaan we op zoek naar organisatorische en productionele innovaties. Onze inzet is om opwindende voorstellingen te brengen waarin waanzin zinvol kan zijn en onrealistische visies kunnen inspireren.” Moeremans blijft naast haar directeurschap producties regisseren. (en)

www.hzt.nl

Lees ook op Brabant Cultureel:
Uitgelaten stemming op De Parade: We mogen weer
Artistiek leider Piet Menu: cultuursector kijkt weg van machtsmisbruik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *