Derde deel verschenen van romancyclus ‘Het wolfsbit’ van Jasper Mikkers

Jasper Mikkers (Oerle 1948) heeft het derde boek doen verschijnen van zijn zevendelige romancyclus ‘Het wolfsbit’. Dit deel heet Karl Marx Universiteit, roman over een revolutie en beschrijft de periode 1968-1969, waarin na de studentenopstand in Parijs de eerste bezetting in Nederland plaatsvond. Dat was die van het universiteitsgebouw in Tilburg, gevolgd door de Maagdenhuisbezetting in Amsterdam. Tegen die achtergrond beleeft de oudere journalist Fedde Reephof een liefdesgeschiedenis met een jonge, revolterende studente.

Het betreft hier een herdruk van een ouder werk dat Mikkers nu heeft ingepast in zijn cyclus. Recensies van indertijd spraken van ‘een lofzang op liefde en vrijheid’ en een ‘hilarische beschrijving van de tijdgeest’. Het boek – en de hele reeks ‘Het wolfsbit’ – is uitgegeven bij Aspekt en telt 388 bladzijden. De prijs is € 29,95 en wie een gesigneerd exemplaar wenst, kan daarvoor via jaspermikkers100@gmail.com terecht bij de schrijver. Uiteraard tegen betaling van het boek en de verzendkosten. (pvv)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *