Jeanine De Bique met Holland Baroque in Tilburg en Helmond

De uit Trinidad afkomstige sopraan Jeanine De Bique is een wereldster. Deze maand toert zij met het ensemble Holland Baroque door Nederland en op die tournee worden twee Brabantse plaatsen aangedaan, Tilburg op dinsdag 23 april, 20.00 uur Concertzaal en Helmond, maandag 29 april, 20:00 uur Trudokerk. 

Jeanine De Bique. Foto > Marco Borggreve

Jeanine De Bique is een zangeres die een enorme energie uitstraalt, haar benadering van de barokmuziek is gedurfd en meeslepend, maar ondanks alle dynamiek tot in de details verzorgd. Daarbij wordt het publiek tussen de aria’s van Handel of Rameau door even makkelijk getracteerd op een Caraïbisch lied, soms door Jeanine zelf geschreven en gecomponeerd. 

De site Operawire beschrijft Jeanine De Bique als ’technisch onberispelijk, met haar lichte sterrenstem, die zweeft voordat hij op de oren van het publiek landt, als een muzikale meteorenregen’. Naast haar spelen de musici van Holland Baroque gedurfde arrangementen die aansluiten bij de energie van de zangeres. 

Een concert om naar uit te kijken met aria’s van Georg Friedrich Händel en Jean-Philippe Rameau en folksongs en instrumentale Calypsomuziek uit Trinidad & Tobago. (JvdV)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *