Frank van Osch en Jos van den Dungen met ‘Ooit Jongens’ in Elckerlyc in Hilvarenbeek

Frank van Osch en Jos van den Dungen, echte Brabanders, geboren en getogen, spelen vrijdag 5 april 2024 om 20.00 uur in cultureel centrum Elckerlyc in Hilvarenbeek de première van hun liedjesprogramma ‘Ooit Jongens’. Zij nemen daarin hun eigen leven onder de loep: de liefde, de littekens, de zorgen en de twijfels. Liedjes en verhalen met een lach en een traan. Over leren fietsen en dus over vallen en opstaan, over de roots, kinderen en geliefden, over de steeds killere wereld, ouder worden en die verdomde dood. Liedjes in een Brabantse traditie waarin ook iemand als Gerard van Maasakkers staat, gezongen in algemeen Nederlands met een Brabantse tongval.

Frank van Osch (l) en Jos van den Dungen

Gitarist en zanger Frank van Osch houdt van Americana, rootsmuziek uit het Wilde Westen. Als songschrijver zoekt hij zijn inspiratie echter veel dichter bij huis, bijvoorbeeld bij het verliezen van een goede vriend. Drie van zijn liedjes wonnen de Brabantse Dialectpenning voor beste liedtekst. Behalve als muzikant is hij vooral bekend als filmmaker.

Van Osch wordt bijgestaan door multi-instrumentalist, componist en arrangeur Jos van den Dungen. Hij speelde onder meer met Dimitri van Toren & Het Zuidelijk Toneel en op cd’s van George Baker & the Gathering. In deze voorstelling speelt hij viool, accordeon, piano en gitaar, hij arrangeerde de muziek en zingt enkele persoonlijke liedjes. (jvdv)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *