Binnenkijken bij vier kunstateliers in Den Bosch

Onder de noemer ‘Light on labs’ zetten vier kunstateliers van 1 tot en met 7 april 2024 hun deuren open voor het publiek. De deelnemende creatieve werkruimten zijn Cor Unum, Glaslab Den Bosch, Grafisch Atelier Den Bosch en SPARK Lab. Cultuurliefhebbers krijgen een kijkje achter de schermen op werkplekken van makers die zijn gespecialiseerd in keramiek, glas, print en biobased. En het blijft niet alleen bij kijken, bezoekers kunnen ook zelf de handen uit de mouwen steken bij een breed aanbod van workshops en luisteren naar de ervaringen van makers tijdens ‘artist talks’.

Van links naar rechts: Glaslab Den Bosch, Cor Unum, SPARK Lab. Foto’s > Marcel de Buck

Vier makers met een uiteenlopende achtergrond van kunst tot design en architectuur staan centraal tijdens deze Light on Labs. Ai Hashimoto, Hanna Kooistra, Lydia Fraaije en Manita Kieft zijn door de labs gevraagd om met grensoverstijgende technieken te experimenteren. In de eerste week van april presenteren zij hun bevindingen met stalen, proefdrukken en prototypes bij de labs en kan men de makers zelf aan het werk zien. Er is tussen de vier makersplekken een route uitgestippeld die zelfstandig of onder begeleiding van experts kan worden gevolgd. Wanneer bezoekers die route afleggen, kunnen ze bovendien een uniek verzamelobject samenstellen met een stukje design dat verkrijgbaar is bij ieder lab. Hiermee creëren zij hun eigen Light on Labs-aandenken.

Grafisch Atelier Den Bosch. Foto’s > Marcel de Buck

Voor geïnteresseerden die zelf aan de slag willen met klei, glasbewerking, drukkunst of digitale technieken is er een uitgebreid aanbod van workshops en masterclasses. Elke deelnemende kunstenaar geeft tijdens een ‘artist talk’ een toelichting op zijn of haar experiment. De kunstenaarsgesprekken starten om 15.00 uur en worden afgesloten met een happy hour tot 17.00 uur. Ze vinden plaats op:

Ma 1 april (tweede paasdag) > Keramist Manita Kieft bij Glaslab Den Bosch
Do 4 april > Kunstenaar Ai Hashimoto bij Grafisch Atelier Den Bosch
Vrij 5 april > Vormgever Hanna Kooistra bij Cor Unum
Za 6 april > Architect Lydia Fraaije bij SPARK Lab

Met Light on Labs bundelen de organisaties hun krachten om beter gebruik te maken van elkaars kennis, expertise en machines. Het doel is makers vooruit te helpen en het vestigingsklimaat voor kunstenaars in ’s-Hertogenbosch te verbeteren. (en)

Foto voorpagina: Glaslab Den Bosch. Foto > Marcel de Buck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *