Nieuwe stadsdichter Kelly Verdonk opent podium voor woordkunst in Den Bosch

Op donderdagavond 29 februari vindt de eerste editie plaats van Zinnig Zuiden Open, een open podium voor beoefenaars van spoken word, poëzie, rap en andere vormen van woordkunst uit Den Bosch en daarbuiten. Kelly Verdonk, de nieuwe stadsdichter van de Brabantse hoofstad, zal dan de feestelijke aftrap verrichten.

Zinnig Zuiden organiseert schrijfavonden, masterclasses en spoken word-evenementen en heeft als missie om spoken word en poëzie te stimuleren in de stad. De organisatie bundelt de krachten met Bossche Brouwers, het brouwpodium aan de Tramkade. Daar vindt het evenement plaats. Jasper van den Bovenkamp, projectleider Zinnig Zuiden: ‘De avond is bedoeld voor opkomende woordkunstenaars die podiumervaring willen opdoen, maar zeker ook voor artiesten die wat verder zijn en hun materiaal willen uittesten met publiek. En natuurlijk voor liefhebbers van bijzondere biertjes en poëzie.’ De muziek wordt verzorgd door DJ Macachino. De avond is gratis toegankelijk voor publiek.

Kelly Verdonk is de nieuwe stadsdichter van Den Bosch. Beeld > DTV Nieuws

Kelly Verdonk (1990) is onlangs tijdens de Poëzieweek verkozen tot nieuwe stadsdichter, een functie die ze drie jaar mag uitoefenen. Zij is de opvolger van Doeko L. De twee andere kandidaten waren Emiel Bootsma en Nikky Bergmans. Verdonk verdient haar brood voor een belangrijk deel als spoken word-artiest. Ze verzorgt ook gastlessen op basisscholen.

Voorafgaand aan het open podium is er op maandag 26 februari een workshop ‘Performance’. Aanmelden kan via de Instagram van Zinnig Zuiden of via jasper@dukebox.nl. (en)

Zinnig Zuiden Open op donderdag 29 februari 2024 van 20.00 tot 23.00 uur bij Bossche Brouwers, Tramkade 29, ‘s-Hertogenbosch.

Foto voorpagina > Gerard Monté

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *