Activiteiten in het kader van de Poëzieweek 2024 

Van 25 tot en met 31 januari staan Vlaanderen en Nederland in het teken van de Poëzieweek 2024. Het thema is dit jaar ‘thuis’. In vier plaatsen in Noord-Brabant zijn er activiteiten in het kader van de poëzieweek. In Oss, Breda, ’s-Hertogenbosch en Nistelrode.

Poëzie Podium Oss (PPO) brengt op woensdag 24 januari in samenwerking met de Groene Engel en Bibliotheek Oss de voorstelling ‘SPREKEND’, een avondvullend programma waarin het gesproken woord centraal staat. Een van de optredens wordt verzorgd door Manu en muziekcollectief Multibeat. Manu van Kersbergen (1984) brak met zijn album ‘De vloek op de overvloed’ landelijk door als woordkunstenaar.

Manu tijdens een optreden in het kader van de Europese Dag tegen Mensenhandel. Beeld > YouTube

Ook Mahat Arab & Gerrit Darmin staan met poëzie op de planken in de Groene Engel. Mahat Arab (1996) is een spoken word-artiest uit Amsterdam. Veel van zijn teksten gaan over identiteit, onwennigheid maar ook over de humor die we in ongemak kunnen tegenkomen. Mahat wordt deze avond ondersteund door gitarist Gerrit Darmin. Verder geven diverse dichters van het Poëzie Podium Oss acte de présence. In de namiddag verzorgt Manu een workshop voor wie verdieping zoekt in het fenomeen Spoken Word en presentatie. Meer informatie: De Groene Engel.

Huis73 in ’s-Hertogenbosch haakt ook aan bij de twaalfde editie van de Poëzieweek 2024 met een aantal activiteiten. Onder meer met een schrijfcafé door Lisa Hesemans, workshops door respectievelijk Gretha Goettsch en Isis van Geffen en een expositie. Op vrijdag 26 januari wordt bekendgemaakt wie de nieuwe stadsdichter van ‘s-Hertogenbosch wordt, en een dag later is de inhuldiging van de kinderstadsdichter. Meer informatie: Huis73

Ook op zaterdag 20 januari wordt in Breda het staatsieportret onthuld van de Bredase stadsdichter Maurits Verhoef. Het portret is op initiatief van Uitgeverij Proces-Verbaal geschilderd door de Bredase kunstschilder Joeri Verbiest. De feestelijke onthulling vindt plaats in café Het Hijgend Hert aan de Pasbaan 7 en begint om 21.00 uur.

Op zondag 21 januari kunnen liefhebbers van dichtkunst meelopen in een Poëziewandeling door de dorpskern en een stukje van het buitengebied van Nistelrode. De deelnemers komen onderweg langs zes locaties waar gedichten worden voorgedragen, vergezeld van muziek. De wandeling van 5,5 kilometer is tussen 14.00 en 17.00 uur en start bij Cultureel Centrum Nesterlé. Geïnteresseerden moeten zich aanmelden bij de Bernhezer Kunstkring. (en)

Reacties (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *