Theaterfestival Boulevard terug naar binnenstad van ‘s-Hertogenbosch

In augustus keert Theaterfestival Boulevard definitief terug naar de binnenstad van ’s-Hertogenbosch. Na drie jaren bivakkeren in het Zuiderpark, onder meer vanwege de bouw van het nieuwe stadstheater, is de Parade weer het festivalhart voor de veertigste editie van het festival. Ook in de omgeving van het plein en op andere locaties in de stad zijn er activiteiten in het kader van Boulevard.

Theaterfestival Boulevard in 2024 terug naar de binnenstad van ’s-Hertogenbosch. Dit is de dependance op de Parade in 2023. Foto > Jean Philipse

Het festival begint dit jaar op donderdag 1 augustus en eindigt op zondag 11 augustus. En zoals gebruikelijk bestaat het programma uit een mix van muziek, theater en andere activiteiten zoals workshops en presentaties. De afgelopen drie jaar was het Zuiderpark noodgedwongen de centrale plaats van het festival, met een dependance op de Parade en voorstellingen dwars door de stad.

De opening van het festival in 2011. Foto > Jean Philipse

Door de nieuwbouw van Theater aan de Parade was er op het plein naast de Sint-Jan minder ruimte beschikbaar. Daar stonden onder meer bouwketen van de bedrijven betrokken bij de nieuwbouw. Ook de coronapandemie droeg bij aan de tijdelijke verplaatsing. Het nieuwe Theater aan de Parade opent op 1 maart 2024 officieel haar deuren. In de aanloop naar die opening zijn er allerlei voorstellingen in het gebouw om te testen of het theater voldoet aan de verwachtingen.

Artist impression van de gevel van het nieuwe Theater aan de Parade. Beeld > NOAHH | Network Oriented Architecture

“Het Zuiderpark heeft het festival drie jaar lang een prachtige groene en ruimtelijke plek geboden. In de populierencirkel toonden vele makers voorstellingen op een feeëriek podium, de drijvende bar was een populaire bestemming en de wandeling langs de vele theatertenten en restaurants zorgden voor een fijne festivalervaring voor een groot publiek. We zullen de ruimte en het contact met de buurtbewoners missen. Maar we verheugen ons ook op een terugkeer naar de vertrouwde binnenstad en Parade, een plek waar het festival vijfendertig jaar lang zijn tenten mocht opslaan”, aldus de directeuren Tessa Smeulers en Dana Kibbelaar. (en)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *