Blind Walls filmfestival in Breda richt focus op de wereld achter street art

Op 8, 9 en 10 december 2023 organiseren Chassé Cinema en Blind Walls Gallery opnieuw het Blind Walls Film Fest, een filmfestival dat volledig in het teken staat van graffiti, street art en muurschilderingen. Blind Walls Film Fest maakt de maatschappelijke impact van murals zichtbaar en ontkracht heersende vooroordelen. Dit doet het festival door unieke en internationale films te laten zien en door gesprekken met regisseurs, makers en kunstenaars te faciliteren. Dit jaar zijn er tijdens het festival verschillende Europese en Nederlandse premières.

Beelden uit de film ‘Girl Power’ te zien op het Blind Walls Film Fest.

In deze editie van Blind Walls Film Fest ligt de focus op de wereld achter street art en de impact van muurschilderingen en graffiti op een stad. Waar komt het fenomeen vandaan, wie zijn de makers en wat doet het met de omgeving? Deze vragen worden in de vertoonde films belicht vanuit verschillende perspectieven. De brede programmering bevat ook masterclasses gericht op specifieke doelgroepen zoals makers, projectontwikkelaars en studenten. Een jury bestaande uit Veronique van Zanten, Eef Pannekeet en Jasper van Es beslist welke films de titel Best Feature Film en Best Short Film mogen dragen. Het publiek beslist over de Audience Award. Met deze prijzen winnen de filmmakers respectievelijk duizend euro en twee keer vijfhonderd euro, beschikbaar gesteld door het Chassé Cultuurfonds. (en)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *