Stefan Rosu neemt afscheid als intendant-bestuurder Philzuid 

Na ruim 10 jaar aan het roer van Philzuid te hebben gestaan, neemt intendant Stefan Rosu afscheid en het stokje over aan iemand anders. Philzuid laat weten dat Stefan Rosu per 1 februari 2024 zijn functie als intendant-bestuurder zal neerleggen.

Stefan Rosu. Foto > Hugo Thomassen

Rosu heeft de moeilijke klus geklaard om na de fusie van het Limburgs Symfonie Orkest en het Brabants Orkest in 2013 de Philharmonie Zuidnederland, nu Philzuid, tot een eenheid te smeden en het nieuwe orkest uit te rusten voor de eenentwintigste eeuw. Philzuid is in gesprek met mogelijke opvolgers van Stefan Rosu en hoopt binnenkort een opvolger te kunnen voorstellen. (ch)

Interview met Stefan Rosu op Brabant Cultureel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *