Philzuid presenteert Romeo en Julia voor scholieren

Klassieke muziek is niet alleen iets voor de grijze golf. Philzuid, het symfonieorkest voor Zuid Nederland, bewijst dit met een Romeo & Julia muzikale voorstelling voor meer dan 6000 basisschoolleerlingen.

Geen bekender jonge gelieven dan Romeo en Julia en dus kunnen jonge pre-pubers zich gemakkelijk in deze verliefde zielen herkennen.  Philzuid brengt een nieuwe bewerking van het verhaal, gespeeld door Amy van Weerden en Jacob de Groot, met muziek van Pjotr Iljits Tsjaikovski in acht theaters in Limburg en Noord-Brabant.

Romeo & Julia > lespakket

Philzuid brengt niet zomaar een leuk concert en een mooi verhaal; van de leerlingen wordt verwacht dat ze een actieve muzikale rol spelen in de voorstelling. Daarvoor is een lespakket ontwikkeld voor groep 7 en 8 waarmee tevoren op de scholen is gewerkt. Op deze manier vult Philzuid een deel van het gat door het wegvallen van structurele muziekeducatie in het onderwijs. (ch)    

Amy van Weerden en Jacob de Groot, met orkest. Foto > Milagro Elstak

Speeldata:
Roosendaal De Kring > 20 november
Tilburg Concertzaal > 21 november
Eindhoven Muziekgebouw > 22 november
Veldhoven de Schalm > 24 november
Eindhoven Muziekgebouw > 28 november

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *