De karavanen trekken weer langs het Glowlicht in Eindhoven

Duizenden bezoekers trokken zaterdagavond op de eerste dag van Glow in Eindhoven langs de lichtstaties. Het beeld van Glow 2023 is niet anders dan in andere jaren. Niet beter, niet slechter, net zo druk. En nu ook in de regio. Nog te zien tot en met zaterdag 18 november.

door Henk van Weert (tekst en foto’s)

Mensen schuifelen voetje voor voetje langs de lichtkunstwerken. Wie niet alleen kijkt, maar ook luistert, hoort grote verschillen met de eerste edities uit de jaren nul van deze eeuw. Er klinkt in het publiek een mengelmoes aan talen, zo kenmerkend voor het huidige high-tech Eindhoven met zijn vele kenniswerkers uit het buitenland.

De opvallendste lichtact van dit jaar is te vinden op het Wilhelminaplein. Inook maakte een ‘Grand Mix’ van popmuziek en portretten uit de collectie van het Rijksmuseum, geschilderd door oude meesters. Elisabeth Bas zingt ‘Highway to Hell’ van ACDC, met een dikke knipoog. De grappigste act in de geschiedenis van Glow. Voor het eerst waaiert Glow ook uit naar de regio. In Best, Geldrop, Mierlo, Waalre en Oirschot is Glow dit jaar eveneens present.

Grand Mix Inook
Shake Van Poppel/Suk
Grand Mix Inook
Globle Ignite
Blossom Studio Toer
Requiem Har Hollands
Evolution of Life ASML
Luciakerk Mierlo

gloweindhoven.nl

© Brabant Cultureel 2023

Reacties (1)

 1. Carina schreef:

  GLOW – Het was weer een feest!

  “Wie niet alleen kijkt, maar ook luistert, hoort grote verschillen met de eerste edities…”
  Daar ben ik het mee eens. We horen bij de koepel van een bekende kledingzaak op de plein een kloppend hard – gesynchroniseerd met rode verlichting – maar wel trager dan een normale hartklop, als een ziek hart.

  Ook zien we veel rook die toch een onheilspellend element toevoegt aan GLOW.
  Bij Rhythm van ASML (nummer 1 op de routekaart) en bij Grand Mix van Inook (nummer 7) die we spontaan omdopen tot de raket.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *