Yellow Horizon zet de zintuigen op scherp

Op 29 november gaat in Theater De Nieuwe Vorst in Tilburg ‘Yellow Horizon’ in première‘Yellow Horizon’ is een combinatie van dans, mime, theater en lichtkunst die is ontstaan uit een samenwerking tussen filosoof en choreograaf Annemijn Rijk (Breda 1993) en scenograaf Theun Mosk (IJlst 1980).

Met deze productie, die wordt omschreven als zintuigelijk ervaringstheater, willen de makers een desoriënterend ritueel neerzetten dat de zintuigen – en daarmee de manier waarop we de wereld waarnemen en begrijpen – uitdaagt en op scherp zet. ‘Door middel van licht en donker, ademhaling en perspectief is de theaterzaal niet de ruimte die ze lijkt. Danseres Noemi Calzavara, mimespeler Niels van Heijningen en actrice Sofie Porro begeleiden je als gidsen bij deze vrije val.’ (cl)

Danseres Noemi Calzavara. Foto > Tessa Meeus

‘Yellow Horizon’ speelt op 29 en 30 november 2023 in De Nieuwe Vorst in Tilburg en op 6 december in Chassé Breda.

Body of Art – Yellow Horizon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *