Een terugblik op Festival Circolo door het oog van de camera

(foto)column door Joep Eijkens

Net zoals bij de kermis hoef je bij een prachtig evenement als Festival Circolo geen kaartje te kopen om te kunnen genieten van het hele gebeuren. Bovendien: sommige attracties van het circusfestival in het Tilburgse Spoorpark waren ook ditmaal gratis. Daaronder de draaimolen waar kinderen en ouders zelf acrobaat mochten spelen, de korte acts van aanstormend talent in het zogeheten Cirkelgewelf en ‘The unbearable lightness of being’, de regelmatig terugkerende voorstelling van tweedejaars studenten van Fontys Circus and Performance Art waarin circus, mimetheater en zang gecombineerd werden. En zo was er een trapezewerkster die de hemel bestormde met een heuse regenboog op de achtergrond en zag ik even later hoe een contortioniste (ook wel slangenmens genoemd) haar rechterbeen (of was het haar linker? Nee, toch rechter) achter haar nek legde om vervolgens de desbetreffende blote voet een bontgekleurde sok aan te trekken.

Ik had graag nog de voorstelling ‘Funnel Vision’ van het Spaans-Duitse duo Company Alud willen meemaken – twee artiesten zwevend en dansend op levende muziek in de schacht van de vijfendertig meter hoge Kempentoren. Maar helaas, alle voorstellingen bleken uitverkocht toen ik me aan de kassa meldde. Nou ja, ook de silhouetten van de toeschouwers in de toren waren mooi om te zien. Volgend jaar beter.

© Brabant Cultureel 2023

Reacties (2)

  1. Lea Willems schreef:

    Hoi, zouden jullie de spelling van het festival aub willen aanpassen naar de correcte manier. Het is Festival Circolo. Met 2 keer een O, en niet met een U. Alvast enorm bedankt namens het Hoofd Marketing en Communicatie van het festival.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *