Maak je eigen stoute streetart met Himmelsbach in Helmond

Twee exposities tegelijkertijd in Helmond, een workshop én een lezing. De bekende, geëngageerde kunstenaar Himmelsbach is de komende tijd nadrukkelijk aanwezig in deze stad. Zijn project Een Papieren Monument voor de Papierlozen – houtsnedes van ongedocumenteerde vluchtelingen – is zelfs dubbel te zien: zowel als onderdeel van de expositie ‘Resilient Rebels’ in Museum Helmond, alsook in de Lichtstraat van De Cacaofabriek.

Himmelsbach, met op de achtergrond een deel van zijn houtsneden van ongedocumenteerde papierloze vluchtelingen. Foto > Aad Hoogendoorn

Himmelsbach is bedenker van de meest uiteenlopende creatieve ideeën bij actuele thema’s zoals zinloos geweld, vervuiling, integratie en dergelijke meer. Maar hij verkocht even zo vrolijk Geert Wilders-artikelen via internet. Himmelsbach wil de dynamiek van gangbaar ‘goed’ en ‘slecht’ doorbreken. ‘Door bijvoorbeeld die Wilders-spullen te verkopen, in feite mee te gaan in het “foute”, kon ik een bepaalde boosheid volledig loslaten. Dat gaf een bevrijdend gevoel.’ Voordat hij kunstenaar werd, was Himmelsbach activist. Daarbij raakte hij verstrikt in dogma’s en vijandbeelden. De kunstacademie was als een bevrijding en opende de zoektocht naar ruimte en ongebreidelde ideeën.

Op zaterdag 4 november 2023, tussen 11 en 14 uur, kan worden deelgenomen aan een lezing en aansluitend een workshop van Himmelsbach. De cursisten gaan met hem Helmond in op zoek naar plekjes waar je kunst zou kunnen toepassen. Hoe maak je het stout of spannend en vermijd je de gebruikelijke straatkunst? De groep mag met stickers, verf en andere materialen aan de slag. Kosten: vijfentwintig euro, inclusief lunch. (avda)

aanmelden via www.museumhelmond.nl

himmelsbach.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *