Zestig Brabantse kunstenaars geselecteerd voor TalentHub

Een nieuwe lichting kunstenaars van uiteenlopende disciplines is geselecteerd voor deelname aan TalentHub Brabant. Een jaar lang worden zestig Brabantse talenten in hun ontwikkeling begeleid om succesvol voet aan de grond te krijgen en te houden in de kunst- en cultuursector in Noord-Brabant, en zo mogelijk ook ver daarbuiten.

De deelnemers doen mee in een van de zeven zogeheten hubs die elk staan voor een bepaalde kunstdiscipline. Next is er voor de docu, film en audiovisuele kunsten. Design to Market is er voor ontwerpers. De hub Inversie voor de visuele kunsten die niet binnen de reguliere kaders passen. WOLK richt zich op de letteren. Jump! op de beeldende kunsten. In PLAN worden makers begeleid die zich willen ontwikkelen in de podiumkunsten en Music Hub Brabant helpt Brabantse muzikanten verder in de sector.

De nieuwe talenten van TalentHub Brabant. Beeld > TalentHub Brabant

TalentHub Brabant bestaat sinds 2018 en is en is een gezamenlijk initiatief van Provincie Noord-Brabant, Kunstloc Brabant en de Brabantse culturele instellingen, musea en podia. Samen zetten zij hoog in op talentontwikkeling in de kunsten in de provincie. Er is in Nederland nog geen andere provincie met een vergelijkbaar programma en daarmee geldt TalentHub Brabant als inspiratie voor de rest van het land. Dankzij de jarenlange investering in Brabants talent wordt het netwerk van TalentHub Brabant steeds sterker en groter. De betrokken organisaties en kunstenaars stellen kennis, faciliteiten, netwerk en productiemiddelen beschikbaar om de talenten optimaal en op maat te ondersteunen en begeleiden. (en)

Dit zijn de zestig nieuwe talenten per hub:
Inversie
>
Jesse Fischer, Froukje de Boer, Qiaochu Guo, Niels Roest, Isamo Thissen en Berendine Venemans
Design to Market >
Noud Sleumer, Ruben Warnshuis, Sanne Beijer, Marte Mei Haaster, Katinka Feijs, Bram de Vos, Joris Wintgens, Kornelia Dimitrova, Sanne Boersma, Rebekka Strenk, Jorim Theuns en Iris Bekkers
Jump!
Fenna Koot, Sjors Driessen, Jerrol Saija, Danielle Hoogendoorn, Rick van Strien, Ruben Mols, Jamie Kane, Jordie Rovers, Robin van Hekezen, Vera Meulendijks, Chantal van Lieshout, Jeanine Vloemans
PLAN
Anna Verkouteren Jansen, Anthony van Gog en de zussen Joske, Annelie en Marthe Koning
Music Hub Brabant >
Changing Tides, Amin Ebrahimi, Paloma Lazaro Arteaga, Fano, Stef Joosten, Mood Bored, Penny Roox, De Toegift, Oscar Peters, Ramses3000
WOLK
McKenna Faulkner, Tamar Slooves, Rudie Verbunt, Eva van den Boogaard, David Alberti, Trijntje van de Wouw, Jasper (Qube) van de Bovenkamp, Peer Roosen en woordkunstenaar Odette van Heesbeen
Next
Tim Ewalts, Kanso Ogbolu, Irma Beatriz Peniche Silva, Conform Cox, Indah Hijmans, Nina NoelRaaijmakers, Paul Staring en Niek Vergeer

talenthubbrabant.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *