Pianoconcours Stichting Sporck beperkt tot drie deelnemers

Twee deelnemers aan het Pianoconcours van stichting Sporck hebben zich vanwege privéomstandigheden op het laatste moment moeten terugtrekken. Daarom treden zondag 15 oktober 2023 in het Cenakel in Tilburg geen vijf, maar drie kandidaten aan voor de strijd om de eerste plaats.

Die pianisten zijn Vicky Juo, Martin Kaptein en Philip Karmanov. Zij spelen in ieder geval de verplichte werken Sisyphus Opus 136 van de Tilburgse componist Jo Sporck en de Sonata in G Majeur K13/L486 van Domenico Scarlatti. Een internationale jury onder leiding van Han Bosch zal de gespeelde stukken beoordelen.

Componist Jo Sporck. Archieffoto > Piet den Blanken

De winnaar van het Pianoconcours krijgt een bedrag vijfentwintighonderd euro, nummer twee krijgt duizend euro en de derde prijs is een bedrag van vijfhonderd euro. Daarnaast is er een prijs van duizend euro voor de beste Sporck-vertolking. De winnaar krijgt bovendien een solorecital aangeboden.

Stichting Sporck is in 2003 opgericht door een aantal enthousiaste muziekliefhebbers. De organisatie zet zich in om de werken van de Nederlandse componist Jo Sporck en zijn geestverwanten te promoten. Gesteund door privédonaties en fondsen organiseert de stichting concerten, cd-uitgaves en (educatieve) muzikale projecten. Kaarten zijn te bestellen via de website van de stichting. (en)

www.sporck.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *