Connie Palmen hoofdgast op literair festival Tilt 

De gelouterde schrijfster Connie Palmen is hoofdgast op het literair festival Tilt, zaterdag 23 september 2023 in De Nieuwe Vorst in Tilburg. Palmen zal worden bevraagd door interviewer en docent Nederlands Lukas Meijsen. Hij krijgt daarbij steun van leerlingen die deel uitmaken van een leesclub op zijn school, het Koning Willem II College.

Connie Palmen (Sint-Odiliënberg 1953) brak in 1991 spectaculair door met de roman De Wetten, die in korte tijd uitgroeide tot een bestseller. Ook haar tweede roman De Vriendschap vond haar weg naar talloze lezers en werd bekroond met de AKO Literatuurprijs. Binnenkort verschijnt haar nieuwste boek Voornamelijk Vrouwen. Dit boek is nog niet verkrijgbaar in de boekhandel, maar al wel te koop tijdens het Tilt festival. Palmen zal haar boek desgewenst signeren. 
Lukas Meijsen heeft afgelopen jaren vaker bekende auteurs uit het Nederlands taalgebied diepgravend ondervraagd over hun leven en werk. Voor de voormalige literaire krant De Titaan interviewde hij onder meer Maarten Biesheuvel, Remco Campert, Herman Brusselmans, Charlotte Mutsaers en Bart Chabot. 

Connie Palmen. Foto > Fjodor Buis

Op het programma van het festival staan ook optredens van (Brabantse) auteurs als Bart Smout, Martijn Neggers, Teddy Tops, Lucas de Waard, Roos van Rijswijk, Thomas Heerma van Voss, Lotte Lentes, Maureen Ghazal, Frederike Luijten (stadsdichter Tilburg), Stef Geelen, Imane Karroumi en drie writers in residence: Simone Antangana, Daphne Huisden en Yael van der Wouden.   

Tilt is een literair productiehuis, gevestigd in Tilburg met Noord-Brabant als werkterrein. In zijn activiteiten staan centraal: de schrijfresidenties en de publicaties en producten die daaruit voortkomen. Tilt werkt daarbij samen uitgeverijen, podia, festivals in en buiten Brabant, bedrijven en culturele en maatschappelijke organisaties. Zo geeft Tilt samen met het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant jaarlijks het Brabant Boek Present uit. Dit jaar is dat Nargis van Forugh Karimi. (en)

Kaarten voor het literair festival zijn te bestellen via www.tilt.nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *