Museum­kampioenschap vouwvliegtuigjes gooien in Design Museum Den Bosch

Verplicht klassikaal naar het theater en dan vanaf het balkon een tot vliegtuigje gevouwen programma de zaal in sturen. Natuurlijk deden we het niet zelf, maar het gebeurde wel, zoals er op saaie momenten ook vliegtuigjes door de klas vlogen. Het vouwen vereiste enige techniek en kon worden verheven tot een ware kunst, maar ver vliegen bleef het ultieme doel. Museaal vliegtuigjes vouwen en ver laten vliegen kan in het weekend van 26 en 27 augustus 2023 in Design Museum Den Bosch. Daar is nu de expositie Sneller, beter, mooier – de vormgeving van de vooruitgang te zien en in dat kader vindt dit weekend het Museumkampioenschap vouwvliegtuigjes gooien plaats.

Centraal in de hal van het museum staat een speciale baan, ontwikkeld door het Bossche bedrijf Kleefkracht, waarop iedereen met een zelf gevouwen papieren vliegtuigje een gooi kan doen naar het Museumkampioenschap. Jong of oud, vouwveteraan of jonge gooier, iedereen mag gratis meedoen. In het weekend van elf tot vijf. Wie het verst gooit wordt winnaar van een prachtige gouden beker en verdient natuurlijk eeuwige roem. Toegang tot de hal en deelname is gratis, voor de tentoonstelling moet de reguliere entree worden betaald. (lt)

designmuseum.nl

Lees ook in Brabant Cultureel:
Design Museum toont dat het stroomlijnen van voorwerpen ook over schoonheid gaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *