Britse countertenor Andrew Watts nieuwe directeur International Vocal Competition

Het bestuur van de International Vocal Competition ‘s-Hertogenbosch heeft de Britse countertenor Andrew Watts (Hammersmith (Londen) 1967) aangetrokken als algemeen en artistiek directeur van het concours. Hij volgt de huidige directeur Ivan van Kalmthout op, die het concours succesvol leidde sinds 2018. Andrew Watts heeft een internationale reputatie als zanger, artistiek leider en vocal coach. “Zijn visie op de toekomst van de IVC is verfrissend en doortastend”, zegt Winnie Sorgdrager, voorzitter van de IVC.

Het is de eerste keer dat een niet-Nederlander aan het roer komt te staan in de bijna zeventig jaar dat de IVC actief is. “Ik ben zeer vereerd om bij te mogen dragen aan de rijke geschiedenis van de IVC en daarmee aan het culturele landschap van ’s-Hertogenbosch, Noord-Brabant en Nederland”, zegt Andrew Watts in een eerste reactie. Tijdens de aanstaande IVC LiedDuo editie van 10 tot en met 15 oktober 2023 in ‘s-Hertogenbosch zal hij voor het eerst deelnemers, publiek en overige IVC-betrokkenen verwelkomen in Den Bosch.

Andrew Watts is de nieuwe directeur van het vocalistenconcours in ‘s-Hertogenbosch. Foto > Sarah Hickson

De in 1954 opgerichte International Vocal Competition (IVC) is al bijna zeventig jaar het enige internationale zangconcours in Nederland dat garant staat voor klassieke vocale muziek van wereldklasse. Het IVC is door de jaren heen een springplank gebleken voor grote namen als Elly Ameling, Measha Brueggergosman, Sarah Connolly, Viorica Cortez, Illeana Cotrubas, Ilse Eerens, Thomas Hampson, Robert Holl, Sophie Koch, Nadine Koutcher, Petra Lang, Claron McFadden, Yvonne Minton, Nelly Miricioiu, Jard van Nes, Jevgeni Nesterenko, Adrianne Pieczonka, Lenneke Ruiten en Pretty Yende.

Ook dit jaar komen zangers en pianisten van alle nationaliteiten naar ‘s-Hertogenbosch om deel te nemen aan het zesenvijftigste concours dat dit jaar in het teken staat van Lied. Tijdens de week in oktober kan het publiek naast het concours genieten van diverse masterclasses en recitals. (en)

Brabant Cultureel publiceert voorafgaand aan het concours een interview met de vertrekkende leider Ivan van Kalmthout.

www.ivc.nu

Lees hier wat Brabant Cultureel eerder publiceerde over de International Vocal Competition

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *