Brabant Bokaal voor Hendrik van der Aalst, Penny Klamer-Suppers en Piet de Jongh

Hendrik van der Aalst, Penny Klamer-Suppers en Piet de Jongh ontvangen de Brabant Bokalen 2023 als ambassadeurs van natuur en cultuur. De onderscheiding van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant, die al sinds 2008 bestaat, gaat ieder jaar naar een vrijwilliger die zich op meer dan bijzondere wijze inzetten voor cultuur en natuur in de provincie.

Hendrik van der Aalst (Eersel) ontvangt de Brabant Bokaal voor zijn jarenlange vasthoudende en veelzijdige inzet voor het Kempenmuseum De Acht Zaligheden in Eersel. Als vrijwillig conservator is hij sinds jaar en dag het boegbeeld van het museum. Hij staat de zakelijk leider en het bestuur met raad en daad bij en begeleidt jonge professionals uit het vak.

Van boven naar beneden: Hendrik van der Aalst, Penny Klamers-Suppers en Piet de Jongh. Foto’s > Ilse Wolf

Penny Klamer-Suppers (Oss) krijgt de onderscheiding voor haar grote en bijzondere bijdrage aan het popmuziek- en festivalklimaat in Oss en omgeving. Sinds de jaren tachtig is zij initiatiefneemster en drijvende kracht achter diverse grote muziekevenementen in Oss, waaronder PopOss, Blues Touch en Muze Misse, waar naast bekende artiesten ook regionaal talent een podium krijgt.

Piet de Jongh (Waalwijk) wordt geëerd voor zijn vele publicaties, grote kennis van zaken en enorme inzet voor cultuurhistorie en natuurbehoud in onder andere de Westelijke Langstraat en Het Groene Woud. Hij zet zich al meer dan veertig jaar in voor het behoud van de natuur in zijn regio, onder meer als voorzitter van de natuurvereniging IVN-De Waerdman en bij de inrichting van het Natura 2000 gebied van de polders tussen Waspik en Waalwijk.

Brabant Bokaal en Brabantse Hoeders

Op maandag 30 oktober 2023 reikt Ina Adema, commissaris van de Koning en voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant, de Brabant Bokalen uit in het Noordbrabants Museum in ‘s-Hertogenbosch.

De Brabant Bokaal is sinds 2008 een eerbetoon aan personen die zich als vrijwilliger op meer dan bijzondere wijze inzetten voor de Brabantse cultuur en natuur. Jaarlijks worden maximaal drie personen met de Brabant Bokaal onderscheiden. De ontvangers van de Brabant Bokaal hebben zich verenigd in Stichting De Brabantse Hoeders. (en)

www.cultuurfonds.nl/brabant

Meer over de Brabant Bokaal op Brabant Cultureel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *