Tweede editie van de ‘Philmob’ wegens succes nu in Eindhoven en Den Bosch 

De eerste symphonic mob vorige zomer in Eindhoven en Maastricht was een groot succes. Om die reden is er dit jaar ook een concert in Den Bosch. Onder de naam ‘Philmob’ treden amateurmusici samen met philharmonie zuidnederland op in de open lucht. 

Het idee van de symphonic mob is afgeleid van de zogeheten ‘flash mob’. Een groep mensen komt onaangekondigd samen op een openbare plek zoals een plein en doet iets  ongebruikelijks, zoals dansen of muziekmaken. Vervolgens gaat iedereen weer weg. De symphonic mob is een openbaar en informeel concert. Philharmonie zuidnederland heeft daar vorig jaar goede ervaringen mee opgedaan. Meer dan vierhonderd amateurs van alle niveaus en alle leeftijden voegden zich bij het professionele orkest en brachten het publiek in vervoering. 

Op vrijdag 23 juni, zaterdag 24 juni en zondag 25 juni is het zover. De Philmob vindt dit seizoen plaats in respectievelijk Eindhoven, Den Bosch en Heerlen (deze keer niet in Maastricht). Tijdens dit optreden staat plezier in het samen musiceren voorop en speelt niveau geen enkele rol. Iedereen mag meedoen. Muzikanten kunnen tot aan het begin van het concert aansluiten. Ook deze keer zal Duncan Ward, de chef-dirigent van het orkest, zelf de muzikale leiding op zich nemen. (en)

Het programma

Bizet – Les Toréadors (uit Carmen)                                                  
Bizet – Habanera (uit Carmen)          
Elgar – Pomp and Circumstance, mars nr. 1 (Land of Hope and Glory)
Dvorak – Slavische Dans nr. 2 op. 46                        
Holst – Mars (uit The Planets)   

Vrijdag 23 juni, 20.00 uur Piazza Center, Eindhoven
Zaterdag 24 juni, 19.00 uur Parade, Den Bosch
Zondag 25 juni, 15.00 uur Corio Center, Heerlen

https://www.philharmoniezuidnederland.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *