Kunstenaars zoeken samen met publiek in Eindhovense ‘Art Week’ naar verbondenheid 


De Art Week biedt van zondag 25 juni tot en met zondag 2 juli een podium aan kunstenaars en publiek om samen op zoek te gaan naar de verbondenheid van verschillende kunstvormen en culturen. Dat gebeurt onder de Engelse titel ‘Common Grounds’ in het Albert van Abbehuis in Eindhoven. 

De organisatie van de Art Week nodigt mensen uit ‘die nieuwsgierig zijn naar kunst, open staan voor experimenten en die de eigen grenzen op een creatieve manier willen aftasten’. Dit alles vindt plaats in een programma waarin uit verschillende kunstdisciplines speciale gasten zijn uitgenodigd die zijn voorgedragen door lokale kunstorganisaties. Gedurende de week staat elke dag in het teken van een andere kunstvorm. Deze dagen worden geleid door creatieve partners die deze dagen vormgeven.

Maandag staat in het teken van de visuele waarneming en het beleven van kunst door het kijken onder leiding van Sofia Yotova. Dinsdag is de focus gericht op het geschreven en gesproken woord,  georganiseerd door Onomatopee met een workshop van auteur en vertaler Kate Briggs en kunstenaar en schrijfster Annabelle Binnerts.

Cellist Ali Fuat Becan verleent ook medewerking aan de Art Week.

Op woensdag draait het om muziek en geluidskunst door Ali Fuat Becan, Julian Ruiz Burgos en Ian (Yan Koliatko). Op donderdag geeft Pauline Roelants van United Cowboys een dansworkshop en staat de dag in het teken van dans- en performancekunst. Het International Theater Collective Eindhoven heeft op vrijdag het podium voor het theater als kunstvorm en geeft Geert Niland een toneeltraining en theateravond.
De week wordt op zondag afgesloten met een korte terugblik en een presentatie van de activiteiten die plaatsvonden tijdens de Art Week. De highlight op deze dag is de poëzie – muziek – dans performance ‘Common Grounds’ door de Burning Blood Group. De poëzie van Carola Eijsenring wordt begleid door de muzikanten Erik Deckert, OwlInTheCity en Ali Fuat Becan en de danseres Aboli Dhayarkar. De performance werd speciaal ontworpen in het Albert van Abbehuis. (en)

Belangstellenden kunnen zich registreren via https://www.albertvanabbehuis.com 

Postkaarten van kunstenaars in de Melkfabriek

Op uitnodiging van de Stichting Grafein hebben bijna driehonderd kunstenaars van over de hele wereld kunstwerken ingestuurd in het formaat van een postkaart (tien bij vijftien centimeter), geïnspireerd op het thema ‘imagine’. Het is voor de derde keer dat het International Print Mail Art Project plaatsvindt.

Met afmetingen van tien bij vijftien centimeter zijn de postkaarten stuk voor stuk kleine kunstwerken geworden, met zeer uiteenlopende interpretaties van het thema en een diversiteit aan gebruikte technieken. Zo zijn er: houtsnede, lino, litho, ets, zeefdruk, mezzotint, digitale print en toyobo en combinaties met andere technieken. Fel gekleurde prenten, subtiele kleuren en blindrukken, abstract werk, figuratief en persoonlijke prenten. De kaarten zijn te zien op een expositie in de Melkfabriek in Den Bosch, van 22 juni tot en met 2 juli.  De Melkfabriek is in deze periode open van donderdag tot en met zondag van 12.00-17.00 uur. (en)


Uitgelichte afbeelding: Octophina (Sofia Yotova) met ‘Immersive Creative Experience’. Foto > Martin Banov

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *