Inari Salmivaara brengt ode aan Helmondse choreograaf Hans Tuerlings

Danseres en performer Inari Salmivaara werkt nu twintig jaar samen met de Helmondse choreograaf Hans Tuerlings. Om dat te vieren komt zij over uit Parijs om in de Cacaofabriek de dansperformance Les Correspondances uit te voeren, plus een aantal openbare repetities. Het publiek kan op woensdag 14, vrijdag 16 en zondag 18 juni 2023 tussen 13.00 en 17.00 uur doorlopend terecht in de bovenzaal van de Cacaofabriek. De toegang is gratis en men kan vrij in- en uitlopen.

Les Correspondances bestaat uit de performance SHIFT en openbare repetities van WHAT WE DON’T SAY. De dramaturgie is van Hans Tuerlings. SHIFT is een audiovisuele meditatie met dans, fotografie, geluid en tekst. Bij de dansinstallatie is een soundtrack te beluisteren. Bezoekers wordt geadviseerd om zelf oortjes of een koptelefoon mee te brengen om de stream vanaf SoundCloud op hun smartphone te beluisteren. De repetities voor WHAT WE DON’T SAY vinden plaats op tussenliggende momenten. De installatie omvat een verzameling bewegingen, alledaagse geluiden en geschreven zinnen.

In de benedenzaal van de Cacaofabriek is tot en met 28 juni 2023 de tentoonstelling Nieuwe Patronen te zien. Een expositie met als thema de vraag welke rol kleding speelt in je identiteit. Ook deze is gratis te bezoeken. (avda)

Foto boven dit bericht: SHIFT – Inari Salmivaara. Foto > Maxime Bersweiler

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *