Concert ‘In ‘t lied dat klinkt’ als eerbetoon aan componist Andries Clement

Het Oisterwijks Kamerkoor geeft zondagmiddag 25 juni 2023 in Moergestel een concert onder de naam “In ’t lied dat klinkt” waarin koorwerken van de Moergestelse componist Andries Clement (1943-2015) centraal staan. Het is een eerbetoon aan deze Brabantse componist, uit wiens oeuvre het koor al eerder heeft geput. Hij was vijfentwintig jaar directeur van het Brabants Conservatorium in Tilburg, later opgegaan in Fontys Hogeschool voor de kunsten.

Andries Clement, ± 1982. Foto > Stadsarchief Breda / Johan van Gurp

Op het programma staan koorwerken van componisten uit de lage landen uit meerdere eeuwen. Naast Andries Clement komen onder anderen Vic Nees en Josquin des Prez aan bod. Een instrumentaal intermezzo op de bayan levert ‘huiscomponist’ Ad de Jong. Van hem zingt het koor ook een nieuw werk ‘Le son des berges de la Somme’. Hij zorgt dan zelf voor de begeleiding op de bayan.

De artistieke en muzikale leiding ligt in handen van dirigent Peter van Aerts en de begeleiding op piano wordt verzorgd door Henk Stoop. Deze laatste speelt ook een intermezzo met eigen composities spelen op de piano. (av)

“In ‘t lied dat klinkt”, 25 juni 2023 in de Kerk Sint-Jans Onthoofding, Kerkstraat 13 in Moergestel. Aanvang om 15 uur. Kaarten via www.oisterwijkskamerkoor.nl of door een mail naar reserveren@oisterwijkskamerkoor.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *