Huis73 en Letterbekken organiseren eerste ‘Gala van de Bossche Poëzie’

De taalwereld in ’s-Hertogenbosch en omstreken is veelzijdig, maar ook verspreid. In de stad zijn onder andere Letterbekken, Zinnig Zuiden, Tapschrift en Huis73 actief bezig met het promoten van diverse soorten taalkunst. Van dichtkunst tot spoken word en van liedkunst tot Nederlandstalige hiphop. Om eens alle organisaties en hun achterliggende gezichten bij elkaar te brengen, bedacht taalpodium Letterbekken het Gala van de Bossche Poëzie.

Op vrijdag 16 december 2022 vindt in Huis73 dit evenement voor de eerste keer plaats. Er is dan een kort, luchtig en veelzijdig programma op de Kolderzolder op de vierde verdieping. Hierbij pakken artiesten van alle betrokken organisaties even de microfoon. Uiteraard zal ook stadsdichter Doeko L een woordje doen. Daarna is er een onderlinge ontmoeting.

“Het is mijn overtuiging dat Den Bosch nog niet trots genoeg is op alles wat zich allemaal op het gebied van taalkunst afspeelt”, zegt organisator Friso Woudstra. “Het is fijn als we elkaar ook wat beter weten te vinden. Daarnaast zijn we, net als bij de rest van culturele sector, tijdens de coronajaren een deel van het oude publiek verloren. We willen ook deze mensen van harte uitnodigen om aan te sluiten bij deze speciale avond.”

Organisator / dichter / muzikant Friso Woudstra tijdens een eerder evenement van Letterbekken.

Ook na het gala gaat Letterbekken er in 2023 weer flink tegenaan. Er staan nu zeven avonden gepland en daar komen gedurende het jaar nog gebeurtenissen bij. Letterbekken vertegenwoordigt een netwerk van taalkunstenaars en is als zodanig te bereiken om voordrachten te verzorgen bij bedrijven en evenementen. Meer informatie is te vinden op de vernieuwde website van Letterbekken. (en)

www.letterbekken.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *