Symphonic Mob van philharmonie zuidnederland in binnenstad Eindhoven

Philharmonie zuidnederland treedt zaterdag 18 juni 2022 op in de binnenstad van Eindhoven. Het orkest wordt dan voor de gelegenheid aangevuld met amateurmusici. Dit openbare en informele concert in de openlucht staat bekend als een Symphonic Mob. In een land als Duitsland is deze samenwerking tussen professionals en amateurs een groot succes.

In Nederland is het voor het eerst dat een groot symfonieorkest zich op deze manier aan het publiek presenteert. Philharmonie zuidnederland nodigt amateurs van alle leeftijden uit om mee te spelen: strijkers, blazers, slagwerkers. Plezier in het samen musiceren staat daarbij voorop en niveau speelt geen enkele rol. Iedereen mag meedoen, van beginneling tot gevorderd amateur.

Duncan Ward, chef-dirigent philharmonie zuidnederland.

Duncan Ward, de chef-dirigent van philharmonie zuidnederland, leidt het concert in goede banen. Het programma bestaat uit Les Toréadors van George Bizet, Nimrod van Edward Elgar, de Hongaarse dansennr. 1 en 5 van Johannes Brahms en In de hal van de bergkoning van Edvard Grieg.

Deze Symphonic Mob vindt plaats in het Piazza in Eindhoven en begint om 13.00 uur. Amateursmusici die willen meespelen, kunnen zich aanmelden op de website van philharmonie zuidnederland. Het aantal deelnemers is beperkt tot 250. Op zondag 19 juni is er een Symphonic Mob in winkelcentrum Entre Deux in Maastricht. (en) Inschrijven voor deelname aan Symphonic Mob

www.philharmoniezuidnederland.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *