Een voorproefje van de wonderlijke Bosch Parade

Sinds 2010 viert ’s Hertogenbosch Bosch Parade. Zo heet de jaarlijks terugkerende optocht over water door de Bossche binnenstad waaraan allerlei wonderlijke vaartuigen meedoen. De makers daarvan – kunstenaars uit binnen- en buitenland – laten zich steeds inspireren door het werk van hun beroemde voorganger Jeroen Bosch. Dit jaar vaart de Bosch Parade op 16, 17 en 18 juni ’s avonds en op 19 juni in de middag. Het thema is ‘Verleiding’ en Eindpunt is de Citadel waar nu voor de eerste keer een Tuin der Lusten is ingericht. Al sinds eind mei wordt daar gewerkt aan de diverse ‘eigenzinnige’ vaartuigen – deze editie negentien in getal. Joep Eijkens nam nu alvast een kijkje.

Wie de kunstenaars aan het werk wil zien – er is ook een expositie van Atelier Van Lieshout – kan tot en met 15 juni gratis terecht. Maar los daarvan is het ook een aangename plek om een glaasje te drinken of een hapje te eten bij La Cucina dell’Inferno oftewel, letterlijk vertaald, de Keuken van de Hel. Van 16 tot en met 19 juni 2022 is de Tuin der Lusten enkel tegen betaling toegankelijk óf met een ticket voor één van de terrassen langs de vaarroute. Het zogeheten Slotritueel op de avonden van 16, 17 en 18 juni vindt plaats als het laatste vaartuig van de parade bij de Citadel arriveert.

www.boschparade.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *