Trio Reynaerde speelt in Oisterwijk hoorntrio’s

Vrijdagavond 20 mei 2022 speelt het Trio Reynaerde, winnaar van het Prinses Christina Concours, in het Lodewijkskerkje in Oisterwijk. Op het programma staan de twee bekende hoorntrio’s van Johannes Brahms (Trio voor piano, hoorn en viool in Es, opus 40, uit 1865)) en György Ligeti (Trio voor piano, hoorn en viool uit 1982), aangevuld met een eigentijds hoorntrio van Jo Sporck. Dit Trio Reynaerde bestaat uit drie musici die hun sporen hebben verdiend hebben op internationale muziekpodia: Mees Vos, Laurens de Man en Emma Roijackers.

Johannes Brahms, György Ligeti en Jo Sporck

Voor de combinatie van de instrumenten piano, hoorn en viool waren de trio’s van Brahms en Ligeti tot voor kort de enige composities. De wereldliteratuur is op dit vlak nu verrijkt met een derde trio van de hand van de Tilburgse componist Jo Sporck. Bijzonder is dat tijdens dit concert in Oisterwijk deze drie hoorntrio’s voor het eerst samen worden uitgevoerd tijdens één concert.

Trio Reynaerde met links Laurens de Man (piano), Emma Roijackers (viool) en Mees Vos (hoorn)

Het Lodewijkskerkje aan de Kerkstraat in Oisterwijk biedt plaats aan tachtig luisteraars en wie zeker wil zijn van een plek kan reserveren bij de Stitchting Spork die dit concert organiseert. Dat kan via info@sporck.nl. Kaarten kosten €15,00 (of €10, 00 voor donateurs van de stichting). (lt)

www.sporck.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *