Zeven finalisten strijden om de Conservatorium Talent Award 2022

De beste jazzstudenten van zeven Nederlandse conservatoria strijden op 22 mei in ’s-Hertogenbosch om de felbegeerde Conservatorium Talent Award 2022. De winnaar krijgt een bedrag van vijfduizend euro te besteden aan talentontwikkeling en mag optreden op Jazz in Duketown 2022. Trompettist Bram van de Glind was in 2021 de winnaar.

De Conservatorium Talent Award is een muzikaal jazzevenement dat letterlijk en figuurlijk een podium biedt aan aanstormend talent in verschillende disciplines: van zang tot gitaar en van trombone tot contrabas.

Trompettist Bram van de Glind. Foto > Robert Arts

De finalisten van de elfde editie zijn: Jim van de Klundert (Koninklijk Conservatorium Den Haag), Maarten Combrink (Conservatorium van Amsterdam), Sebastiaan Visser (ArtEZ, Zwolle), Mees Booden (Codarts Rotterdam), Mark Schimmel (Prins Claus Conservatorium Groningen), Fenne Scholten (HKU Utrechts Conservatorium) en Peter Willems (Conservatorium van Maastricht). Er is dit jaar geen finalist afkomstig van de jazzopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten van Fontys in Tilburg.

In de finale speelt elke student een set met een eigen band, met minimaal de uitvoering van één zelfgeschreven compositie. Met die eigen compositie kan de deelnemer de Mingus-prijs winnen, ter waarde van duizend euro. ’s Avonds speelt elke kandidaat samen met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. (en)

De wedstrijd is te bezoeken op zondag 22 mei in de Verkadefabriek, Boschdijkstraat 45,Den Bosch. Voor meer informatie zie: www.jazzinduketown.nl/conservatorium-talent-award/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *