Documentaire over Piet den Blanken bij Omroep Brabant

Zondag 10 april is een documentaire over fotograaf Piet den Blanken twee keer te zien bij Omroep Brabant. Afgelopen maandag overleed Den Blanken (71) in een ziekenhuis in Guatemala waar hij op reportagereis was. 

De documentaire Feitelijk maar niet objectief vertelt het verhaal over hoe Den Blanken eind jaren zeventig in het vak gerold is en hoe hij zich in de loop van de tijd heeft ontwikkeld van een Brabantse fotograaf naar de wereldwijde fotojournalist die hij was. De film is gemaakt door regisseur, producent en cameraman Wilbert Smit en ging in 2020 in prèmiere. Smit en Den Blanken kenden elkaar van de Kritiese Filmers in Breda. 

Feitelijk maar niet objectief wordt zondag 10 april om 10.22 uur en 16.44 uur bij Omroep Brabant uitgezonden. De uitzending is ook live te zien via het internetkanaal www.omroepbrabant.nl/tv. Daarna is de documentaire nog een maand te bekijken bij Televisieprogramma’s Gemist: https://www.omroepbrabant.nl/tv/programma/4067745/Feitelijk-maar-niet-objectief

Piet den Blanken signeert zijn fotoboek ‘De kleuters van 1957’ dat verscheen in 2003.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *