Burenliefde

Onderweg > fotocolumn door Joep Eijkens

We wonen in een mooi buurtje waar de meeste mensen heel vriendelijk met elkaar omgaan. Dat uit zich niet op de laatste plaats in onze buurtapp. Daarin worden nieuwtjes afgewisseld met verzoeken in de sfeer van ‘Wie kan me een betonboor lenen?’, ‘Heeft iemand belangstelling voor een hobbelpaard?’ of ‘Bij wie is mijn pakketje bezorgd?’. Ook bij de kerst- en nieuwjaarsverlichting was er afgelopen jaar weer veel eensgezindheid. Binnen de kortste keren hingen aan diverse gevels dezelfde grote lichtbollen, door sommigen al snel omgedoopt in ‘coronaballen’.

En zo wappert sinds kort bij menigeen de vlag van Oekraïne: blauw en geel. Toevallig ook de kleuren van Tilburg, al is het Oekraïense blauw intenser. Vanwaar deze solidariteit? Dat zit zo. Eén van onze buren heeft onlangs bij de grens met Oekraïne zijn Oekraïense vriendin opgehaald na haar overhaaste vlucht uit Kiev. Om zowel deze twee alsook achtergebleven familie en vrienden ‘een blijk van onze burenliefde te geven, zijn we de vlaggenactie gestart’, zo melden de twee initiatiefnemers die zich ‘het vlaggencomité’ noemen. Daarop volgden diverse nieuwe vlagbestellingen.

De twee geliefden reageerden dankbaar via de buurtapp. ‘Voor Nataliia geeft dit in ieder geval veel steun en het voelt voor haar ook als een warm welkom bij ons in de buurt’, aldus de blij verraste Nederlandse wederhelft.

© Brabant Cultureel 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *