Benefietconcert voor Oekraïne in Muziekgebouw Eindhoven

Op zaterdag 26 maart is er in Muziekgebouw Eindhoven een benefietconcert voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Er zijn dan optredens van pianiste en zangeres Iris Hond, zangeres Trijntje Oosterhuis, cabaretier Theo Maassen, rockzangeres Sharon Kovacs en jazzmuzikant Eric Vloeimans.

Zij hebben hun medewerking toegezegd, omdat ook zij hun bijdrage willen leveren aan het ‘concert for peace in Muziekgebouw Eindhoven’, aldus de organisatie. Sharon Kovacs heeft meermaals in Oekraïne opgetreden: ‘In Odessa, Kiev en Charkov heb ik meermalen gespeeld, ik kreeg altijd bloemen tijdens en na mijn concerten, ik voelde me altijd heel erg welkom en op mijn gemak. Het is vreselijk wat er nu allemaal gebeurt en wil heel graag helpen’, aldus Sharon Kovacs in een persbericht van de concertzaal.

Ook Eric Vloeimans vindt de oorlog verschrikkelijk: ‘Zo’n vreselijke oorlog. Het voelt zo onmachtig. Wat kun je doen? Ik moet denken aan de woorden die Albert Ayler zei: “Music is the Healing Force of the Universe” en daar sluit ik me hartstochtelijk bij aan. Ik speel deze avond met mijn hele ziel en zaligheid voor het grotere goed in de hoop dat de intentie die wij met muziek neerzetten ons laat doorzien dat agressie en geweld geen enkel doel dient.’ De presentatie van het benefietconcert is in handen van Mike Weerts.

Voor het benefietconcert hanteert Muziekgebouw Eindhoven een lage ticketprijs om zoveel mogelijk publiek te trekken. Via vrije donaties hoopt de organisatie veel geld in te zamelen. Met dit concert willen we de Oekraïense slachtoffers moreel en financieel steunen. De oorlog die Rusland is begonnen, vernietigt Oekraïense burgers, hun huizen, hun leven en vooral de toekomst van generaties die jarenlang het litteken van deze oorlog zullen dragen. Het is tijd om vrijheid te steunen en met deze avond dragen we ons steentje bij’, aldus directeur Edo Righini. (en)

www.muziekgebouweindhoven.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *