Culturele sector in actie voor bevolking van Oekraïne

De culturele sector in Nederland komt op 4, 5 en 6 maart in actie voor de bevolking van Oekraïne die lijdt onder het oorlogsgeweld als gevolg van de invasie door Rusland. Ook in Brabant hebben enkele instellingen aangegeven dat ze meedoen. 

De actie bestaat eruit dat culturele gebouwen in een blauw-geel licht worden gezet, de kleuren van de vlag van Oekraïne. Daarnaast zijn er culturele organisaties die zowel reeds geprogrammeerde activiteiten als speciale bijeenkomsten geheel in het teken zetten van Oekraïne, bijvoorbeeld met Oekraïense artiesten en kunstenaars. Daarbij willen ze het publiek ook ‘een moment van bezinning’ aanbieden, bijvoorbeeld door een stilte voorafgaand aan een voorstelling, rondleiding of workshop.

Het initiatief gaat uit van de Taskforce culturele en creatieve sector, een samenwerkingsverband van ruim 100 branche-, beroeps- en belangenorganisaties. Deze taskforce werd opgericht bij het begin van de coronacrisis in maart 2020.

Voor zover bekend doen in Brabant Cultureel Centrum Deurne, de Lievekamp in Oss en Theater Markant in Uden mee. Het aantal deelnemende instellingen groeit nog steeds. (en)

https://h-artforukraine.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *