Debat bij Pennings Foundation: ‘Migratie is een mensenrecht’

Afgelopen najaar was in in de galerie van Pennings Foundation in Eindhoven de expositie Migratie te zien. Fotograaf Piet den Blanken en beeldend kunstenaar Stijn Peeters gaven met respectievelijk foto’s en schilderkunst hun kijk op het thema. Tegelijk met de expositie werd er ook een debatmiddag georganiseerd waarbij het onderwerp migratie vanuit verschillende invalshoeken werd belicht. Behalve Den Blanken en Peeters namen ook kunstenaar Marja Vink, sociaal geograaf Kolar Aparna, Anoeshka Gehring (Vluchtelingen in de knel) en Rutger Doop (conservator van FENIX, het Rotterdamse migratiemuseum in oprichting) aan het gesprek deel.

Een blog van die discussie is recent gepubliceerd op de website van Pennings Foundation. Een citaat uit het debat van fotograaf Piet den Blanken: “Ik vind het belangrijk om het vast te leggen. Ik wil dat het gezien wordt. Migratie is een mensenrecht. Er zou dan ook geen onderscheid gemaakt moeten worden tussen mensen die vluchten voor geweld en mensen die migreren voor armoede en honger. Wij leven op een eiland van welvaart in een zee van ellende. Niet zij zijn de uitzondering, wíj zijn de uitzondering.”

Het volledige verslag is te lezen op de website van Pennings Foundation

Foto boven: Stijn Peeters en Piet den Blanken. Foto > Joep Eijkens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *