Welkom in het Verheden, expositie in de Cacaofabriek

Hoe kijken jonge kunstenaars naar het verleden, maar vooral naar de toekomst? Dat is het thema van de expositie Welkom in het Verheden, die tot en met 14 januari 2022 is te zien in de Helmondse Cacaofabriek. De tentoonstelling is georganiseerd door studenten van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, in samenwerking met de Cacaofabriek, Museum Helmond, kunstenaar/docent Stijn Peeters en studenten van de Radboud Universiteit in Nijmegen.

In Defense of Sentimentality van Stijn Peeters, 2021

De meeste foto’s, video’s, collages en digitale prints op deze expositie zijn door de studenten zelf gemaakt. Uitgangspunt van de tentoonstelling is het grote doek In Defense of Sentimentality (2021) van Stijn Peeters. Dat heeft als thema de schaarse grondstoffen die door het Westen worden uitgebuit en ‘rijkelijk ingezet in de kapitalistische, digitale consumptiemaatschappij’, zoals hij het verwoordt. Door middel van kunsthistorische bronnen actualiseert Peeters voorstellingen uit het verleden en vermengt die met afbeeldingen uit de hedendaagse media. De bezoeker wordt door begeleidende teksten en QR-codes uitgedaagd een eigen positie in te nemen. (avda).

Foto boven: Een impressie van de expositie Welkom in het verheden in de Cacaofabriek.

https://cacaofabriek.nl/expo/exposities-in-2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *