Overheid financiert opleiding tot cabaretier in Den Bosch

De Koningstheateracademie in ’s-Hertogenbosch leidt al vele jaren studenten op tot cabaretier. Tot nu was dat echter een privéopleiding. Met ingang van het studiejaar 2022-2023 betaalt de overheid deze studie. Het is daarmee een erkende vierjarige hbo-opleiding die bij succesvolle afronding resulteert in het Bachelordiploma of Cabaret.

De academie gaat op in Avans Hogeschool en de opleiding wordt onderdeel van het cluster Creative Innovation. Daartoe behoren ook St. Joost School of Art & Design, Communication & Multimedia Design, Communicatie en Business Innovation. Omdat de overheid de bekostiging van de cabaretopleiding voor haar rekening neemt, hoeven de studenten niet meer te betalen dan het wettelijk collegegeld (2209 euro). Nu betalen zij voor een opleiding aan de Koningstheateracademie nog ruim vierduizend euro aan collegegeld.

Het aantal lesplaatsen is beperkt tot twaalf en om te worden toegelaten tot de bacheloropleiding moeten belangstellenden audities doen. Thuishaven wordt het zogeheten EKP-pand, het voormalige expeditie knooppunt van PostNL in de Bossche spoorzone. Dat wordt verbouwd tot een een creatieve broedplaats waarin onderwijs, kunst, cultuur en design samenkomen. In het complex is een theater en horecagelegenheid voorzien. In de spoorzone komt ook een nieuwe stadswijk. (en)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *