Een fotografische impressie van de Dutch Design Week 2021

tekst en foto’s door Joep Eijkens

De Dutch Design Week is altijd één groot feest om mee te mogen maken. Niet op de laatste plaats een feest voor de ogen. Meer dan 2600 ontwerpers uit binnen- en buitenland lieten afgelopen week tijdens de twintigste editie werk zien. Heel vaak werk dat niet alleen de wereld mooier wil maken, maar ook oplossingen wil bieden voor de grote problemen van deze tijd. Alleen al het overheersende optimisme waarmee die oplossingen werden gepresenteerd, geeft de burger moed. De ene ontwerper had het over ‘het begin van een andere werkelijkheid’ en ‘je dromen serieus nemen’, de ander stelde dat we alleen kunnen overleven ‘door onze technologische slagkracht en inventiviteit te koppelen aan een ruimtelijke en sociale ethiek’.

Verspreid over heel Eindhoven waren er zo’n honderdtwintig locaties. Een deel daarvan bezocht ik enige malen in de loop van de week. Verwacht van mij hier geen namen en uitleg van het geziene. Ik liet mij uitsluitend leiden door verwondering en bewondering – en had ook oog voor de bezoekers.

Lees terug op Brabant Cultureel:

Tijdens DDW gaat het steeds meer om het visualiseren van maatschappelijke vraagstukken

© Brabant Cultureel 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *