Brabant Bokaal voor Jacques Rovers, Liesbeth Schreuder en Jan van Eijck

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant kent de Brabant Bokalen 2021 toe aan Jacques Rovers, Liesbeth Schreuder en Jan van Eijck. De onderscheiding wordt sinds 2008 jaarlijks toegekend aan personen die zich als vrijwilliger op meer dan bijzondere wijze inzetten voor cultuur en natuur in de provincie.

Jacques Rovers (Breda) ontvangt de Brabant Bokaal voor zijn grote bijdrage aan het in kaart brengen van de ontwikkeling van de flora en vegetatie in de regio West-Brabant en zijn inspirerende overdracht van deze kennis. Rovers is onder andere actief als districtscoördinator van Floron en secretaris van de KNNV in Breda. 

Liesbeth Schreuder (Waalre) krijgt de onderscheiding voor haar grote, gepassioneerde inzet voor de beeldende kunst in Eindhoven en omgeving. De kunsthistorica was onder meer voorzitter van de kunstenaarswerkplaats Beeldenstorm/Daglicht, wat nu bekend staat als Make Eindhoven.

De winnaars van de Brabant Bokaal 2021. V.l.n.r. Jacques Rovers, Jan van Eijck en Liesbeth Schreuder. Foto’s > Ilse Wolf

Jan van Eijck (Goirle) wordt geëerd voor zijn jarenlange verdiensten voor en vele publicaties over de historie en het cultureel erfgoed van Brabant, en Goirle in het bijzonder. Als (gepensioneerd) arts is hij al vele jaren als conservator betrokken bij Museum De Dorpsdokter in Hilvarenbeek.  

Op maandag 6 december aanstaande reikt Ina Adema, commissaris van de Koning en voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant, de Brabant Bokalen 2021 uit. Dan worden ook de Brabant Bokalen van 2020 overhandigd aan Pieter van den Broek, Ineke Strouken en Tony Vaessen. Vanwege de coronamaatregelen was de bokaaluitreiking van vorig jaar uitgesteld tot een later moment.

De bokaal en de bijpassende draagspeld zijn ontworpen en gemaakt door de Brabantse kunstenaar Eelco Veenman. De ontvangers van de Brabant Bokaal hebben zich verenigd in Stichting De Brabantse Hoeders. De hoeders kiezen jaarlijks in samenspraak met het Cultuurfonds een nieuw cultureel en Brabant-breed project. (red.)

https://www.cultuurfonds.nl/provinciale-afdelingen/noord-brabant

Lees ook op Brabant Cultureel:
Brabant Bokaal voor Pieter van den Broek, Ineke Strouken en Tony Vaessen
Brabant Bokaal voor vrijwilligers in de culturele sector

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *