Nieuw: Podcast met dichteres Liesbeth Lagemaat

Brabant Cultureel breidt haar aanbod uit met podcasts. Dat doen we in samenwerking met het Bredase culturele radioprogramma GrensGeluiden. De eerste podcast is een interview dat Hein van Kemenade maakte met dichteres Liesbeth Lagemaat, winnares van de Grote Poëzieprijs 2021. Van Kemenade, voormalig boekhandelaar, is sinds enige tijd ook medewerker van Brabant Cultureel en schrijft vooral over literatuur.


Liesbeth Lagemaat, geboren in Bergen op Zoom, won op 31 mei de Grote Poëzieprijs 2021 met ‘Vissenschild’. ‘Een adembenemend werk waarin een zinderend poëtisch spel wordt gespeeld. Met deze poëzie toont de dichter grote ambitie en lef, maar ook het vermogen om een grote belezenheid te koppelen aan de huidige tijdsgeest’, aldus de jury.


Beluister hieronder de podcast van Hein van Kemenade.

Lees ook op Brabant Cultureel:
Liesbeth Lagemaat wint de Grote Poëzieprijs 2021 met ‘Vissenschild’

Drie Brabantse dichters in de race voor de Herman de Coninckprijs 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *