Expositie Bas Linssen: Getekend door corona

De coronapandemie brengt niet alleen ellende voor de culture sector, het is en is ook een bron van inspiratie voor kunstenaars. Bas Linssen uit Breda tekende elke dag hoe het virus sinds maart 2020 de samenleving ontregelt. Een selectie van zijn werk is onder de titel Getekend door corona te zien in de Struktonfoyer van het Chassé Theater in Breda, van 5 september tot en met 14 november 2021. Enkele tekeningen van Bas Linssen zijn ook gepubliceerd op Brabant Cultureel.

Gevangen in de regels van het onzichtbare virus maakte Linssen vanaf maart 2020 dagelijks een tekening en dat heeft hij volgehouden tot maart 2021. In de tentoonstelling Getekend door corona combineert hij deze tekeningen met artikelen uit de dagbladen. Samengebracht vormt dit een persoonlijke weergave van zijn reactie op het nieuws in coronatijd tegenover de onverbiddelijke nieuwsfeiten waarmee de samenleving dagelijks wordt overspoeld. Een enorme hoeveelheid aan beelden en informatie uit een tijd waarin het de mensen duizelde en het nieuws maar om één ding draaide: het leven met corona.

Cartoon > Bas Linssen

Bas Linssen in 2020 in Brabant Cultureel: “Ik maak bijna elke dag een tekening over iets dat me bezighoudt. Dat werd op een gegeven moment natuurlijk de coronacrisis. Inmiddels is dit in mijn tekeningen een rode draad geworden. Het gaat bijna nergens anders meer over. Maar ik probeer wel om het luchtig te houden.”

In november 2020 was er in het Stedelijk Museum Breda en in de Nieuwe Veste ook al werk van Linssen te zien, maar die expositie moest voortijdig worden gesloten omdat het aantal besmettingen op dat moment weer snel toenam. (red.)

www.baslinssen.nl

 www.chasse.nl/galerie

Lees ook op Brabant Cultureel
Bas Linssen maakt coronatekeningen als teken van deze tijd

Festival DNA Breda
Theater Chassé organiseert in het eerste weekeinde van september 20201 wederom DNA Breda. Bredase artiesten, regisseurs en kunstenaars staan dan drie dagen in het spotlicht. Een kleine greep uit het aanbod: Familievoorstelling van Schippers&VanGucht, dansvoorstelling van Corpo Maquina, optredens van de theatermakers Marleen Hendrickx en Stormkamer, zangeres Corry Konings en films van AKV St. Joost.

Meer informatie op de site van Chassé

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *