Makers in culturele sector kunnen eenmalig beroep doen op subsidiepot provincie

De culturele sector krijgt van de provincie Noord-Brabant een financiële steun in de rug. Naar verwachting vanaf 13 september 2021 kunnen makers een plan indienen waarvoor zij een beroep kunnen doen op het zogeheten perspectiefbudget. Het gaat om een eenmalige regeling die is bedoeld om, nu beperkende coronamaatregelen langzaam verdwijnen, de culturele sector op gang te helpen.

Provinciale Staten hebben een budget van 250.000 euro beschikbaar gesteld om cultuurmakers te stimuleren aanbod te ontwikkelen. “De coronacrisis heeft de culturele sector hard geraakt. Veel kleine ondernemers hebben een moeilijke periode doorgemaakt”, aldus Stijn Smeulders, gedeputeerde van Cultuur, in een persbericht van de provincie. “Dit budget biedt perspectief voor makers en is onderdeel van een breed provinciaal pakket aan maatregelen rondom de coronacrisis. Deze maatregelen zorgen voor behoud van werk en banen bij de betrokken ondernemers en instellingen en hun toeleveranciers, op de korte en op de langere termijn. Zo zorgen we ervoor dat Brabant sterker uit de crisis komt.“

De subsidiebijdragen uit het perspectiefbudget liggen tussen de vier en achtduizend euro. De totale kosten van een project waarvoor een bijdrage wordt gevraagd, zijn niet hoger dan 50.000 euro. De aanvraagperiode sluit 8 oktober. Meer informatie bij Kunstloc Brabant dat de regeling uitvoert. (en)

Foto boven: Optreden van William van der Voort tijdens Young Artist Night in Van Abbemuseum

www.kunstlocbrabant.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *